Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венгер: Доволен съм от духа и себераздаването

Венгер и Гатузо се поздравяват след мача
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на „Арсенал“ Арсен Венгер не скри облекчението си след победата над „Милан“ с 2:0 като гост в първия мач от осминафиналите на Лига Европа, определяйки я като важна след кошмарна седмица.

"Доволен съм от духа и себераздаването", коментира Венгер, след като на "Сан Сиро" в Милано лондончани прекъснаха серия от четири поредни загуби.

„Не бяхме в позиция да рискуваме, но и не можехме да бъдем прекалено предпазливи. Защитавахме се добре през цялата среща. Когато си в нокдаун, нямаш време да мислиш, изправяш се и трябва да отговориш. Трябва да имаш гордостта да покажеш качествата си на терена. Тази победа е важна след кошмарната седмица, която имахме", каза още Венгер, визирайки двете поражения с по 0:3 от „Манчестър Сити“ за купата на Лигата и за първенство, както и загубата с 1:2 от „Брайтън“ във Висшата лига.

Очаквано старши треньорът на домакините Дженаро Гатузо не беше особено доволен, след като видя края на серията от 13 поредни мача без загуба на тима си във всички турнири.

"Допуснахме прекалено много грешки. Не играхме компактно. Те заслужиха победата. Всяка атака на съперника вещаеше гол. Да играем на това ниво е нещо ново за моите момчета, но не може да правим толкова грешки. Въпреки резултата, не сме се отказали. Във футбола всичко е възможно. Ще отидем в Лондон, но не на екскурзия, а за да се опитаме да спечелим. Ние сме "Милан" и трябва да играем за честта на клуба",заяви италианският специалист.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна