Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров: Искам да покажа най-добрия си тенис в Маями

Григор Димитров по време на пресконференцията
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният номер четири в тениса Григор Димитров говори пред медиите преди началото на участието си в „Мастърс 1000“ турнира в Маями, щата Флорида.

„Тялото ми отново се чувства добре. Стъпка по стъпка искам да надградя играта си и да покажа най-добрия си тенис. Определено ще намаля малко очакванията си тази седмица. Просто не съм изиграл толкова много двубои през последните няколко седмици“, призна Димитров.

„Имам толкова много спомени от турнира в Маями. Една от първите големи победи, които записах, беше тук. „Ориндж Боул“, на който съм участвал през годините. Има много история тук. Винаги съм искал да се представя добре тук и през годините сэм имам добри резултати. Но никога не постигнах това, което исках. Миналият сезон беше много интензивен – с тренировки, пътувания, много мачове. Нормално е това да се отрази по някакъв начин. През последните седмици чувствам, че не се представям по най-добрия начин“, самокритичен беше българинът.

Гришо допълни, че има нужда да спечели няколко срещи и да вдигне нивото си.

Днес 26-годишният хасковлия ще научи първия си съперник в Маями. Тойа ще бъде определен в двубоя между Мартон Фучович (Унгария) и Максимилиан Мартерер (Германия). Григор Димитров е трети в схемата на турнира и почти сигурно ще започне участието си в петък.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна