Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките на "Марица" с четвърта поредна титла

"Марица" празнува четвъртата си поредна титла
Снимка: БТА

Отборът на „Марица“ (Пловдив) триумфира с четвърта поредна титла в Националната волейболна лига, след като победи „Левски“ с 3:0 (25:13, 27:25, 25:22) във втория финален двубой помежду им, изигран в столичната зала "Сиконко".

В първата среща състезателките на Иван Петков се наложиха също с 3:0. "Сините" останаха със сребърните медали, ЦСКА се окичи с бронза. 

Домакините поведоха отначало, но пловдивчанки бързо влязоха в ритъм и взеха инициативата. Доминацията на шампионките бе пълна, като не даваха възможност на съперничките си да противодействат. Към края на частта Мария Петкова замени Вангелия Рачковска. Смяната не даде резултат и маричанки без проблем затвориха след 25:13, съобщи bgvolleyball.com.

Втората част бе доста оспорвана. Първоначално шампионките поведоха, след което волейболистките на Любка Дебърлиева се мобилизираха и стопиха преднината им. При 21:21 Силвия Андреева замени Радосвета Тенева. Левски успя да излезе напред за кратко след атака в аут на гостенките от Пловдив. Гергана Георгиева замени Деница Димитрова и направи директна точка от сервис. В ключовите моменти интригата бе налице - двата тима се догонваха, борбата бе със зъби и нокти, но в крайна сметка момичетата на Иван Петков увеличиха преднината си на 2:0 гейма.

В третия гейм "жълто-сините" продължиха да доминират, като в определени моменти левскарките успяваха да стопят преднината и да се движат наравно с опонентките си. Това се случи още няколко пъти. От „синия“ клуб поискаха проверка на нареждането от другата страна на мрежата и последва прекъсване, в което реферите отсъдиха спорна топка. След това играта на нерви продължи, но състезателките „Марица“ показаха по-голяма издръжливост и дух и триумфираха с четвърти пореден трофей.

Топреализатор на мача стана Нася Димитрова, която записа 14 точки за новите стари шампионки. Най-резултатна за „Левски“ бе Мирослава Паскова с 12.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна