Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фабио Капело прекратява треньорската си кариера

Фабио Капело
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Легендарният италиански треньор Фабио Капело обяви, че прекратява професионалната си кариера. В интервю за телевизия "Рай" Капело каза, че повече няма да се занимава с треньорска дейност, а ще става коментатор.

"Китайският клуб Цзянсу Сунин беше последен опит в треньорската работа. Постигнах всичко, което съм искал в професията и  съм щастлив от това", добави 71-годишният Капело, който от 2012 до 2015 година беше селекционер на Русия.

Италианецът подаде оставка от Цзянсу Сунин в края на март. Преди седмици в медиите се появиха публикации, че Капело може да поеме националния отбор на Италия, но той опроверга това.

"Италия? Аз вече казах не. Имам опит начело на Англия и Русия. Исках да бъда начело на клубен отбор още един път, но Цзянсу  Сунин е последен в кариерата ми. Постигнал съм всичко. Сега съм щастлив, че ще бъде коментатор. В тази роля ти винаги  побеждаваш", поясни италианецът.

Капело започна треньорката си кариера през 1987 година и за 31 години спечели 15 трофея на клубно ниво, както и Шампионската лига през 1990 година с "Милан". Той беше начело на Англия на Мондиал 2010.

Фабио Капело е ръководил още клубове като "Реал" (Мадрид), "Рома" и "Ювентус".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна