Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбълът: Обещаваме да работим много повече и се извиняваме за всички грешки

Радваме се, че успяхме да приключим това състезание с химна

Снимка: БФХГ

"Беше доста тежко състезание. Особено днес. След като не успяхме да изиграем обръчите и да вземем медал се нахъсахме много да си изиграем топките, защото това ни беше послания шанс за да вземем златния медал", каза Мадлен Радуканова след спечелената от ансамбъла европейска  титла във финала с три топки и две въжета от шампионата на Стария континент в Гуадалахара.

Българките стъпиха на европейския връх след като изиграха отлично композицията си и получиха оценка от 22.825  точки (14.200 точки за трудност).

След грешка във финала с 5 обръча момичетата на Весела Димитрова останаха без медал, като завършиха на четвъртото място с оценка от 21.250 точки.

"В началото бяхме много разстроени, но много си говорихме. Така осъзнахме, че това е урок, който трябва да запомним до края на спортната ни кариера. Това и като зяло в живота е много добър урок. Трябва още много да работим за да се справим много добре на световното първенство в София" , допълни Елена Бинева.

"Това състезание наистина ни беше един много голям урок. Научихме много, научихме, че имаме още много да работим. Научихме се и се упражнихме да играем пред наистина огромна публика, която ревеше буквално. Това ще ни е много полезно за световното в България. Радваме се, че успяхме да приключим това състезание с химна", включи е и капитанът Симона Дянкова.

"Искаме да благодарим на треньора Весела Димитрова за това, че ни е измислила такива съчетания, защото сме заложили много висока трудност при които ако грешката не е фатална взимаме медал", каза и Лаура Таатс.

"Искаме да се извиним за всички грешки и да обещаем, че ще работим много повече и ще се стараем следващия път да сме така както тя иска. Можем да благодарим на всички, които толкова ни се радват и ни подкрепят  не само когато сме на върха, но и когато, както вчера бяхме по-надолу. Искаме да благодарим на всички българи, които са пропътували толкова километри за да ни подкрепят, както и на испанците. Благодарим на всички", завърши Дянкова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени