Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Митко Джорджев влезе в турнирите от сериите Гран При по олимпийско таекуондо

Снимка: БФ Таекуондо

Трима български таекуондисти са поканени да представят страната в най-високия клас турнири – сериите Гран При. Владимир Далаклиев и Калоян Бинев имат гарантирано участие в изданията на престижната надпревара, а сега и добрите постижения на Митко Джорджев му спечелиха право за участва във второто издание за 2018 - Гран При в Москва.

„Влади и Калоян влизат по право, докато при Митко наистина е едно щастливо стечение на обстоятелствата. Може би август месец не е толкова работен за останалите и има няколко състезатели, които пропускат това Гран При. По тази причина точките и ранглистата на която в момента се намира Митко му е достатъчна за да може и той да участва. Има малко спортен шанс, но Митко абсолютно го заслужава. Много се радвам, защото ние ще имаме доста сериозна българска агитка в Москва“, обясни специално за предаването „на финала“ президентът на БФ Таекуондо Слави Бинев.

В момента Далаклиев и Бинев са на тренировъчен лагер на „Спортпалас“, след което заедно с Джорджев  се качват на високопланински лагер  на „Белмекен“. От ръководството на федерацията ще се опитат да включат в програмата за подготовка за лагера Манчестър и състезателя от Дупница, а в края на подготвителния цикъл Калоян Бинев ще гостува на турския национален отбор в Анкара.

Предстоящите серии на Гран При ще се проведат в Москва между 10 и 13 август, а родните шампиони ще премерят сили с най-добрите 32 - ма в света.

Бронзовият медалист от първенството на планетата в Муджу Владимир Далаклиев и Митко Джорджев ще играят в олимпийската категория – 68 килограма, а двукратният европейски шампион Калоян Бинев ще премери сили с най-добрите в олимпийската категория – 58 килограма.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна