Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Арда" очаква силни резултати от новия треньор Стойчо Стоев



Ръководството на "Арда" (Кърджали) реши да освободи от поста старши треньорът на клуба Елин Топузаков. Това решение е било взето след загубата на отбора от "Несебър" и незадоволителните резултати от началото на шампионата, имайки предвид високите цели поставени пред клуба. Новият наставник е Стойчо Стоев.
Спортно-техническият директор Емил Кременлиев  с коментар по темата: 
"Елин Топузаков положи много усилия за което, естествено му се дължи голяма благодарност. Не само от нас, като раководство, а и от цялата кърджалийска общност. Нещата са такива във футбола, че когато работите не вървят така, както се очакват, така както са планирани, се търси някаква промяна. Почти винаги искаме да променим нещата за добро. Това е нещотото във футбола, което е от време оно, което е от Реал Мадрид до не само до Арда, но и до Димитровград. Когато нещата не вървят се сменя треньорът, поради простата причина, че не може да смениш 20 играча. При наличието на такива класни футболисти, които смея да кажа, че има в нашия отбор, при условията, които ръковдството е предоставило, две загуби, две победи, един равен е изоставане на 8 точки от лидерите са доста много. Така, че просто трябваше да се реагира по някакъв начин", коментира четвъртият в света Кременлиев.
На бившия наставник на "Лудогорец" Стоев ще бъде предоставена цялата спортно-техническа власт и той ще има последната дума за всички решения. Очаква се специалистът да изведе отбора за първа тренировка във вторник, 28 август, когато ще бъде официално представен на футболистите. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна