Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хюи Фюри: Аз ще съм изненадата за Кубрат Пулев

Хюи Фюри при пристигането си
Снимка: БГНЕС

Опонентът на Кубрат Пулев за двубоя на 27 октомври в столичната зала „Арена Армеец“ - Хюи Фюри, пристигна снощи на летище София. Той беше придружен от баща си Питър Фюри, който е негов мениджър и треньор, предаде БГНЕС.

Британецът не разкри дали подготвя специална тактика за двубоя срещу Пулев.

„Ще видите във вечерта на срещата. Изненадата за Пулев съм аз. А кой е фаворитът в мача, ще решат букмейкърите“, отговори лаконично боксьорът.

Двубоят между двамата ще определи задължителния претендент на Международната боксова федерация за пояса на Антъни Джошуа или Александър Поветкин. Джошуа залага всичките си титли в двубоя с руснака, който е на 22 септември на стадион „Уембли“ в Лондон. В момента световната титла на IBF е притежание на Антъни Джошуа.

„Независимо какво ще се случи на 27-и, аз съм на 100% сигурен, че ще продължа да играя за световната титла“, заяви Фюри.

Той сподели, че не идва за първи път в България, защото тук както той, така и баща му имат приятели. Стана ясно още, че днес двамата боксьори ще дадат съвместна пресконференция в хотел "Маринела".

Хюи Фюри е братовчед на бившия световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри, който успя да детронира Владимир Кличко в дуел, който се състоя на 29 ноември 2015 г. в Германия.

Последният медалист за България в бокса от олимпийски игри, носител на бронзово отличие от Лондон 2012 - Тервел Пулев с 11 победи с 11 нокаута ще се боксира пред родна публика за най-престижния приз в професионалната си кариера - европейската титла в полутежка категория.

Негов съперник на 27 октомври ще бъде аржентинецът с италиански паспорт Леонардо Брузесе, който е с 19 победи и 5 загуби.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени