Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моуриньо: Погба е най-добър в тренировките

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо за пореден път отрече да има конфликт между него и полузащитника Пол Погба, макар и през седмицата португалецът да реши да отнеме привилегията на французина да бъде втори капитан на тима, а ден след това двамата да имаха остра размяна на думи по време на тренировка.

"Мисля, че за вас бе невероятен късмет, че успяхте да направите такава сензация от 15-те минути от откритата тренировка, на която присъствахте. Но това, което тогава видяхте, се случва често. Аз имам по много разговори с играчите на всяка тренировка. Всеки ден ми се налага да говоря на висок глас или да критикувам някого на тренировка, защото такава е треньорската професия, но вие решихте да създадете цяла история от това", обърна се Моуриньо към журналистите на пресконференцията преди мача с "Уест Хям".

"От тази гледна точка съм доволен, че имате възможност да снимате само по веднъж на месец за по 15 минути и тези правила няма да се променят. Това бе нормална тренировка, не е имало никаква конфронтация. Не мога да разкрия какво точно сме си казали, защото не вие сте хората, които трябва да знаят детайлите. Тях съм ги обсъдил с когото трябва", добави Моуриньо.

"С моя екип винаги много внимателно сме избирали хората, които да бъдат капитани на отбора. Гледахме внимателно и решихме, че към момента Погба няма нужните характеристики, за да продължи да носи лентата. За мен и за играчите в отбора този въпрос е приключен. Но това, че съм отнел лентата на Погба, не означава, че не разчитам на него. Той бе най-добрият в тренировките във вторник, в сряда, в четвъртък и днес. Никой не тренира по-добре от него и в събота той ще бъде титуляр срещу "Уест Хям", коментира Моуриньо.

Португалецът каза, че за визитата в Лондон може да разчита на практически пълна група от играчи, като единствено защитникът Маркос Рохо все още не е възстановен от травмата си, докато наказание от един мач ще трябва да изтърпи вратарят Серхио Ромеро.
   

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна