Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акапелната музика на младите - Forte A Cappella

| обновено на 24.10.18 в 17:14
Forte A Cappella
Снимка: Личен архив

В "Акапела с Крис и Кос" ви срещаме с Forte A Cappella!

Професионално пеене без компромиси - това са Forte A Cappella от САЩ. Впечатляващо, като се има предвид, че групата е съставена изцяло от ученици в гимназиалните курсове на едно средно училище в Сентървил, Охайо. 

"Това са момчета и момичета на не повече от 18 години. Те обаче са много по-добри от повечето професионални певци, които сме свикнали да слушаме. Повечето от тях дори не изучават музикални дисциплини! Впечатляващи са техните умения, тяхната музикална култура и вкус. При тези групи текучеството е голямо - когато големите ученици завършват, на тяхно място идват по-малки, но звукът се запазва, той дори се развива и обогатява. Удивително е, че има толкова голям интерес от страна на пеещите ученици и толкова професионални резултати" - разказва Кос. 
Групата има издадени седем албума, редовно осъществява турнета, работи с професионални аранжори, включително с носителя на Грами Ben Bram (главен аранжор на Pentatonix). Със своя внушителен брой певци (между 12 и 15) и с кристално спятия си звук Forte A Cappella са една истинска акапелна сила.

Музиката на Forte A Cappella, както и още подробности за тях може да чуете в звуковия файл.

*Акапела с Крис и Кос е седмична рубрика на Кристиян Неделчев и Константин Бейков, която се излъчва в предаването "Джем сешън".
Снимка
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна