Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите по тенис на маса продължават напред в квалификациите

Мария Йовкова
Снимка: БГНЕС

Националните отбори по тенис на маса за мъже и жени донесоха в Панагюрище втори победи на България в квалификациите за европейското първенство. Така тимовете ни заеха вторите места в групите си и продължават във втората фаза на пресявките, съобщиха от БФТМ за БНР.

Мъжете се наложиха с 3-0 над състава на Кипър. Теодор Александров победи с 3:0 гейма (9, 6, 6) Христос Христонов, който е от български произход.

След това Петьо Кръстев измъкна волева победа над Мариус Янгу с 3:2 (7, 1, -9, -8, 4). В третия двубой Денислав Коджабашев победи другият брат Янгу – Янгос, с 3:0 (10, 4, 5), за да оформи крайния резултат.

При дамите България също спечели с 3-0 срещу Шотландия.

Първата ракета Мария Йовкова даде само три точки на Люси Елиът при победата с 3:0 (2, 0, 1). Калина Христова надделя над Ребека Плейстън с 3:2 (-9, 7, 7, -12, 5). В последната среща Ивет Илиева се наложи с 3:0 (8, 6, 6) над Лара Стърлинг.

Националните отбори очакват на 19 декември жребия за втората фаза на квалификациите за шампионата на Стария континент, който ще се състои във Франция през септември догодина.

Снимка


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна