Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона вкара 3 гола на Леганес

Суарес и Меси се радват след втория гол за Барса.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Барселона спечели с 3:1 над Леганес в среща от 20-ия кръг на Ла Лига. Победата върна преднината на Барса от пет точки пред втория Атлетико (Мадрид) и десет пред Реал (Мадрид). Леганес остава 14-и с 22 пункта.

Срещата започна в лежерно темпо и по-интересни моменти пред двете врати липсваха. Треньорът на каталунците Ернесто Валверде бе оставил на резервната скамейка Лионел Меси и Иван Ракитич.

В 32-ата минута Усман Дембеле все пак откри резултата, след като получи отличен пас около точката на дузпата от Жорди Алба.


В 57-ата минута гостите изравниха резултата. Ел Несири проби отдясно и центрира в малкото наказателно поле, където намери Брайтвайт, който вкара отблизо за 1:1.

Валверде реагира и пусна в игра Лео Меси, но в 67-ата минута Дембеле получи контузи и трябваше да бъде принудително заменен. 

В 71-ата минута Барса отново поведе. Меси отправи коварен удар, а вратарят Куеяр изби с една ръка, но право в Луис Суарес и той се разписа. 

Меси също успя да запише името си сред голмайсторите. В първата минута от допълнителното време той си размени подавания с Алба и завърши по превъзходен начин за 3:1.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени