Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриел Обертан подписа с Ерзурумспор за 2,5 години

Габриел Обертан по време на тренировката
Снимка: bberzurumspor.com

След два дни преговори  Габриел Обертан е постигнал договорка за личните си условия с турския Ерзурумспор и е подписал за 2 години и половина, съобщава сайтът footmercato.net. Френският полузащитник ще играе с номер 4 в отбора, който е предпоследен в класирането.

Левски щял да получи 1 милион евро от трансфера на Обрертан.

В местните медии пък се посочва, че 29-годишният французин е преминал успешно медицинските изследвания в Ерзурум вчера, а днес сутринта е направил първа тренировка с новите си съотборници. По-късно Обертан беше представен официално заедно с другите нови попълнения на отбора.

"Трудно се привличат добри футболисти през зимата, но мисля, че ние направихме точните трансфери и рискът от грешка е минимален. Убеден съм, че до края на сезона ще изглеждаме много по-добре, особено в офанзивен план", коментира старши треньорът на отбора  Мехмет Йоздилек. 
Обертан по време на официалното представяне.

Бившият футболист на Бордо, Манчестър Юнайтед и Нюкасъл Обертан беше привлечен в Левски преди 18 месеца от английския втородивизионен Уигън. С екипа на "сините" той записа 5 гола и 17 асистенции в 59 официални срещи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна