Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекламен билборд с правописни грешки в центъра на Варна

Рекламен билборд със странен "правопис" е разположен в центъра на Варна до Козирката, на метри от Туристическия информационен център на общината и рекламира сигуей под "найм" за "екзкурзия СТАРА ВАРНА“, както гласи надписът. Прави впечатление, че е сложен гербът на община Варна, но не настоящият. Използвани са цветовете от логото на Варна като "Европейска младежка столица". За това сигнализираха в редакцията ни слушатели.

Двуколесните превозни средства на батерии са били предлагани от момчета на туристите през лятото, разказаха работещи в района. Сега ги няма, но табелата е там и става повод както за огорчени коментари, така и за шеги в социалните мрежи, където впечатлени варненци са публикували снимка на рекламата.

Най-честото предположение е, че текстът е написан от руснак на български език.  И в действителност на мобилния телефон от рекламата отговаря Антон Волик. Той обясни, че символиката е била взета от интернет, и се извини на аудиторията за допуснатите грешки в правописа на български език. Също така обеща до края на седмицата табелата да бъде премахната. Руснакът, собственик на този малък бизнес, обясни, че е наемател на магазин "Берьозка", а при заплащането на тротоарното право не е трябвало да декларира съдържанието на билборда и не е бил проверяван впоследствие, включително дали е поставен на обявеното място. По желание на г-н Волик не публикуваме разговора с него, но цитираме казаното от него.

Кметът на район "Одесос" Георги Недев на свой ред потвърди, че съдържанието е отговорност на рекламодателя.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна