Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Havana на Камила Кабело е най-продаваният сингъл за 2018 г.

Камила Кабело
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-продаваният дигитален сингъл в света за 2018 г. е "Havana" на Камила Кабело, съобщи Билборд, позовавайки се на Международната федерация на фонографската индустрия.

След издаването на "Havana" през 2017 г., сингълът оглави класациите в 95 държави, отбелязва БТА. През юни 2018 г. стана най-стриймваната песен на певица в Спотифай с 888 милиона стрийминга.

Досега "Havana" е слушана във всички платформи 2,6 милиарда пъти в света, уточни Международната федерация на фонографската индустрия на сайта си.

Певицата, която работи по продължението на дебютния си албум, се зарадва много на новината. Тя каза, че песента "Havana" е "променила напълно" живота ѝ и благодари в Туитър на хората, помогнали за създаването и пускането ѝ на пазара, и на всички, които са я слушали, съобщи Контактмюзик.

Камила Кабело е с големи очаквания за новия си албум. Тя намекна, че работи с продуцента Марк Ронсън, като сподели снимка с него в музикално студио. Ронсън също публикува тази снимка на страницата си в Инстаграм.

На второ място в класацията на Международната федерация на фонографската индустрия за най-продаваните дигитални сингли е "God's Plan" на Дрейк. На трето е "Shape of You" на Ед Шийран.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени