Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси ще играе на Копа Америка, Икарди не е в състава на Аржентина

Лионел Меси ще играе на турнира в Бразилия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Интер Мауро Икарди ще пропусне предстоящата Копа Америка през лятото. Това стана ясно от обявения късно снощи списък от 23 футболисти на аржентинския селекционер Лионел Скалони. Икарди имаше противоречия със своя клуб Интер и не игра в голяма част от срещите на тима. Това явно е повлияло на Скалони, който не го извика за турнира в Бразилия.

В състава на „гаучосите" обаче личат имената на звезди като Лионел Меси, Серхио Агуеро, Пауло Дибала и Анхел ди Мария. От познатите лица личи липсата на Гонсало Игуаин, който се отказа от националния отбор в края на март, както и на доскорошния капитан Хавиер Масчерано, оттеглил се след световното. Маркос Рохо от Манчестър Юнайтед също не попада в състава, след като бе твърда резерва през този сезон. Евер Банега от Севиля също не е извикан.

Аржентина ще се опита да спечели първи трофей от вече далечната 1993 г., когато грабна именно Копа Америка за последно. „Албиселесте" имат четири загубени финала за трофея в последните пет издания на надпреварата.

Турнирът започва в Бразилия на 14 юни. Отборът на Скалони е в група "Б" заедно със съставите на Колумбия, Парагвай и Катар. Първият мач на аржентинците е на 15 юни срещу колумбийците в град Салвадор.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна