Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юрген Клоп не възнамерява да напуска Ливърпул

Юрген Клоп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че ще остане наставник на тима след триумфа в Шампионската лига. В интервю за германския вестник "Билд" бившият старши треньор на Борусия (Дортмунд) не отхвърли възможността да се завърне в бъдеще в Бундеслигата, въпреки че Франц Бекенбауер го призова да се присъедини към Байерн.

Легендата на баварския клуб и Германия заяви в понеделник, че не иска нищо друго, освен Клоп да се озове в Байерн. Запитан относно коментарите на Кайзера, 51-годишният специалист сподели, че вероятността да остане начело на Ливърпул в следващите пет или повече години е голяма. „И Байерн, и Борусия разполагат с отлични треньори в момента. Не знам каква ще бъде ситуацията в следващите пет или повече години. Може би, тогава ще има други специалисти, които ще бъдат варианти за следващи наставници“, започна Клоп.

Въпреки това, той не отхвърли възможността да се присъедини към Байерн в бъдеще и заяви, че е поласкан от коментарите на Бекенбауер по негов адрес. „Разбира се, че се чувствам поласкан, когато Франц каже нещо подобно за мен. Звучи много по-добре, отколкото ако каже нещо негативно. Харесвам Франц и той харесва мен. Но аз имам дългосрочен договор с Ливърпул“, подчерта германецът.

Настоящият контракт на Клоп изтича през 2021, като според информациите, от Ливърпул в скоро време ще възнаградят специалиста с удължаване на договора. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени