Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилия и Аржентина ще определят първия финалист на Копа Америка

Филипе Коутиньо (вдясно) игра и в последния мач на Бразилия с Аржентина в Джеда.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Едно от най-старите и най-вълнуващи футболни дербита в света между Бразилия и Аржентина ще определи единия финалист на турнира Копа Америка.

Тази нощ от 03:30 часа наше време двата колоса се срещат в Белу Оризонте в полуфинален двубой.

На 18 май се навършиха точно 100 години от първата победа на „селесао“ срещу „албиселесте“, когато печелят, пак у дома, с 3:1 в Рио де Жанейро. Последната среща между двата властелина в Южна Америка отново беше спечелена от бразилците. В Джеда, Саудитска арабия, на 16 октомври 2018-а Аржентина отстъпи с 0:1 след гол на Миранда в третата минута на допълнителното време в края на мача.

Селекционерът на домакините Тите знае, че при загуба ще трябва незабавно да освободи поста. Бразилия се класира много трудно до тази фаза, като надделя след изпълнение на дузпи над Парагвай..

„Селесао“ ще разчита в предни позиции с Роберто Фирмино, а зад него ще играят Габриел Жезус, Филипе Коутиньо и Евертон. Артур и Каземиро ще са двойката вътрешни полузащитници, а отбраната пред Алисон ще е съставена от Даниел Алвеш, Маркиньос, Тиаго Силва и Филипе Луис.

Около отборът на Аржентина има повече неизвестни. Вратарят Франко Армани прави силен турнир, но това не може да се каже за защитата. В нея селекционерът Лионел Скалони най-вероятно ще заложи на Хуан Фойт, Херман Пецейя, Николас Отаменди и Николас Таляфико. Родриго де Паул, Леандро Паредес и Маркос Акуня ще играят в средата на терена, а Лионел Меси ще действа малко зад двамата нападатели Серхио Агуеро инамиращия се в добра форма Лаутаро Мартинес.

За Меси това е една от последните възможности да спечели голям трофея с националния си отбор. До момента звездата на Барса има три загубени финала в Копа Америка и един на световно първенство.

В другия полуфинал утре ще играят сегашният шампион Чили и отборът на Перу.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна