Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гриша Ганчев: Договорихме се, дано има феърплей

Гриша Ганчев на излизане от срещата с Бойко Борисов.
Снимка: БГНЕС

Собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев коментира срещата между него, премиера Бойко Борисов, както и босовете на Левски и Лудогорец Васил Божков и Георги Домусчиев. Всички те се срещнаха в Министерски съвет, където обсъдиха феърплея в българския футбол.

"Договорихме се. Дано да е за последен път и да има феърплей. Разбрахме се да не се купуват мачове, да не се купуват съдии, да не се пробиват отбори и така нататък. Да има пълен феърплей и да победи най-добрият", лаконичен бе Ганчев.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов обяви след срещата на част от футболните босове с премиера, че МВР ще вземе мерки да не се допуска купуване на мачове, натиск на длъжностни лица и на футболисти.
"Поведението на агитките е до голяма степен функция на това, което се случва в отборите, футболния терен и собствениците на клубаовете. Много е важно там да има феърплей. Срещата беше такава, че да има феърплей, а не напрежението да рефлектира върху агитките и върху качеството на спорта. Не само на футбола. Присъствах на тази среща като пряко отговорен какъв ще е общественият ред и как ще се държат агитките, как ще преминават футболните срещи и въобще каква ще е ситуацията във футбола", каза Младен Маринов. Чуйте още от него:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна