Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ашли Барти отпадна рано в Торонто

Ашли Барти
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачката в женската ранглиста Ашли Барти приключи участието си на тенис турнира от категория Премиер в Торонто само след един мач. Тя отстъпи на американката София Кенин със 6:7 (5:7), 6:3, 4:6 и е много вероятно да отстъпи първото място следващата седмица, ако Наоми Осака победи Татяна Мария днес. Шанс да се върне на върха има и Каролина Плишкова, но трябва да стигне поне до полуфинал в Канада..

23-годишната Барти, която почиваше в първия кръг, беше близо да измъкне първия сет, когато се провали с тайбрек. Но в следващите два нейното подаване беше пробито шест пъти, което наклони везните в полза на Кенин. В решителния трети сет, австралийката Барти при 3:5 спаси три мачбола и трябваше да пробие 20-годишната американка, за да се върне в срещата. Но така и не успя да наложи волята си, след като направи две поредни непредизвикани грешки.

В среща от първия кръг американката Алисън Риск, която влезе от квалификациите, отстрани Maрия Сакари (Гърция) с 5:6, 6:2, 7:6 (9:7) за 2 часа и 22 минути. 

Също в този етап от турнира бившата номер едно Виктория Азаренка (Беларус) отстрани Камила Джорджи (Италия) с 6:2, 6:2.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна