Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саутгейт: Притесняваме се от расистки прояви в София

Саутгейт се притеснява от расизъм в София.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт заяви пред Би Би Си, че ще има среща с футболистите си, за да се подготвят как да реагират при прояви на расизъм по време на двубоя срещу България. Срещата от квалификациите за Евро 2020 е на 14 октомври на Националния стадион „Васил Левски“.

"Притесняваме се от разисъм в София и това е нещо, за което имаме план как да постъпим. Вече сме обсъждали темата с играчите, защото сме наясно, че това е място, където има проблеми с расизма. Искаме да сме убедени, че сме добре подготвени", каза Саутгейт.

При предишното гостуване на Англия в София през 2011 г. имаше расистки обиди и маймунски звуци към Ашли Йънг, Ашли Коул и Тио Уолкът. Тогава Българският футболен съюз беше глобен от УЕФА.

„Васил Левски“ ще бъде частично затворен за мачовете с Англия и Чехия заради поведението на част от публиката през юни по време на мачовете срещу Чехия и Косово.

Би Би Си припомни за задържания българин за расистка обида към Стърлинг на мача на „Уембли“ миналата седмица, като допълва, че след като е бил разпитан, той е бил освободен без повдигнато обвинение.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени