Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона на точка от върха, Меси пак контузен

Френки де Йонг от Барселона (вляво) се бори за топката с голмайстора на Виляреал Санти Касорла.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Барселона победи с 2:1 Виляреал в мач от испанското първенство по футбол и се доближи на точка от лидера Гранада, който пък спечели само една в гостуването си от шестия кръг на Ла Лига срещу Валядолид.

Лионел Меси започна като титуляр за първи път от началото на сезона, но получи медицинска помощ за болки в бедрото през първото полувреме и в крайна сметка бе заменен на почивката от Усман Дембеле. За радост на каталунците обаче, те вече водеха с 2:1. Антоан Гризман вкара първия гол в шестата минута след центриране на Меси, а бразилецът Артур се разписа в 15-та със силен удар от далечно разстояние.

Виляреал се върна в мача минута преди паузата след точен удар на Санти Касорла, но гостите не успяха да стигнат до изравняване и останаха на осмо място.

Гранада се изкачи на върха с еднакъв актив с Атлетик (Билбао), след като записа равенство 1:1 срещу Валядолид като гост. Оскар Плано вкара за домакините в 12-та минута, но временният лидер в класирането изравни чрез Оскар Фернандес в 42-та.

Лорен Морон вкара два гола, а Борха Иглесиас добави още един за победата на Бетис с 3:1 срещу Леванте. Гостите поведоха в резултата в седмата минута чрез Ернани, но Морон изравни в края на полувремето и андалусийците направиха пълен обрат през второто.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна