Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саутгейт повика дебютанти от Челси за мачовете с Чехия и България

Тами Ейбрахам
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите от Челси Тами Ейбрахам и Фикайо Томори бяха повикани от селекционера на Англия Гарет Саутгейт за предстоящите евроквалификации с Чехия и България.

Ейбрахам започна отлично новия сезон в Премиършип и реализира седем гола в също толкова мачове през кампанията, докато централният защитник Томори се наложи като титуляр в сърцето на отбраната на водения от Франк Лампард тим. Повиквателните до огромна степен слагат край и на съмненията относно бъдещето на двамата играчи по отношение на националните отбори, като Ейбрахам имаше възможност да играе за Нигерия, докато Томори – за Канада или Нигерия.

Ейбрахам игра в две приятелски срещи на „трите лъва“ през 2017, но включването му в някой от двубоите срещу Чехия или България ще го обвърже с английския представителен тим поради факта, че и двата мача са официални. Томори спечели първа повиквателна за Англия, като към двамата с Ейбрахам се присъединяват и съотборниците им в Челси Мейсън Маунт и Рос Баркли.
Полузащитникът на Ливърпул Алекс-Окслейд Чембърлейн отпадна от групата от 25 играчи, както и Джеси Лингард, Деле Али и Кайл Уокър. Фабиан Делф беше повикан обратно при мъжете.

Англия е изправена пред две гостувания в опит да си осигури място на Евро 2020, като първо пътува до Чехия на 11 октомври, преди да се отправи към България за визита в София три дни по-късно. Към момента възпитаниците на Саутгейт имат три точки аванс на върха в група "А", както и мач по-малко пред втория в подреждането тим на Чехия.

Съставът на Англия:

Вратари:
Том Хийтън, Джордан Пикфорд, Ник Поуп

Защитници:
Трент Аликзандър-Арнолд, Бен Чилуел, Джо Гомес, Майкъл Кийн, Хари Магуайър, Тайрън Мингс, Дани Роуз, Фикайо Томори, Кийрън Трипиър

Полузащитници:
Рос Баркли, Фабиан Делф, Джордан Хендерсън, Джеймс Мадисън, Мейсън Маунт, Деклан Райс, Хари Уинкс

Нападатели:
Тами Ейбрахам, Хари Кейн, Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо, Рахийм Стърлинг, Калъм Уилсън.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени