Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клоп недоволен от Аткинсън, Солскяр подкрепи съдията

Солскяр и Клоп се разминаха в оценката на съдията Аткинсън.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът Юрген Клоп критикува системата за видеоповторения и отговорниците за нея, след като Ливърпул завърши наравно 1:1 срещу Манчестър Юнайтед в мач от деветия кръг на Висшата лига на "Олд Трафорд". 

Германецът бе недоволен от това, че неговият отбор не получи нарушение при отнемането на топката за атаката, довела до попадението на Маркъс Рашфорд за 1:0.

"Това е проблем, който трябва да бъде обсъждан. Бях 100 процента сигурен, че ВАР ще отмени гола. Съдията остави ситуацията да бъде разиграна точно заради факта, че разполага с ВАР, но самият ВАР после не показва ясно причина за отмяна на попадението. Това е проблем.

"Не съм бесен или нещо подобно. Просто съм сигурен, че Марк Аткинсън щеше да свири нарушение, ако нямаше ВАР, но той просто остави играта да продължи", каза Клоп.

Оле Гунар Солскяр обаче е на друго мнение: "Никакъв шанс това да бъде фаул. Не играем баскетбол. Смятам, че съдията се справи добре. Той остави малко по-твърда игра и определено не бе от типа рефери, които я накъсват".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна