Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона се върна на върха в Испания след разгром над Валядолид

Лео Меси бележи третия гол за Барса.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Барселона разгроми с 5:1 у дома Валядолид в двубой от 11-ия кръг в испанската Примера дивисион и се завърна на върха в класирането.

Шампионите взеха ранен аванс чрез Клеман Ленгле още във втората минута, когато гостите не успяха да изчистят добре топката след центриране на Лионел Меси от ъглов удар.
Кико Оливас шокира публиката на "Камп Ноу" с изравнителен гол след четвърт час игра с добавка след спасяване на Марк-Андре Тер Щеген, който отби шут от фаул на Оскар Плано.

Артуро Видал върна преднината в полза на каталунците в 29-ата минута след асистенция на Меси. Аржентинецът вкара третия гол във вратата на "виолетовите" пет минути по-късно след точно изпълнение на фаул.

Шоуто на Лео Меси продължи след почивката и той покачи резултата на 4:1 в 75-ата минута след пас на Иван Ракитич. Меси асистира на Луис Суарес за крайното 5:1 само 120 секунди по-късно.

Така аржентинецът вече има 608 гола, реализирани в 695 мача в кариерата си и изпревари Кристиано Роналдо е с 606 гола в 813 двубоя.

Барса има актив от 22 точки на първо място в шампиона на Испания. Валядолид е в средата на таблицата са 14 точки.

В друга среща от кръга Атлетико (Мадрид) завърши наравно 1:1 като гост срещу Алавес. Резервата Алваро Мората даде аванс за столичани с гола си в 70-ата минута след подаване на Анхел Кореа, но баските се добраха до точката с красиво попадение на Лукас Перес седем минути преди изтичане на редовното време. 

Атлетико е на трето място с 20 точки. Алавес има 12 точки на 13-та позиция в Примера дивисион.

Тази вечер Реал (Мадрид) приема Леганес, а Валенсия е домакин на Севиля.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени