Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аталанта спря Манчестър Сити, Кайл Уокър игра като вратар

Динамо (З) и Шахтьор си вкараха 6 гола

Кайл Уокър се справи като вратар за Сити.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дебютантът в Шампионската лига Аталанта спечели първата си точка, след като завърши 1:1 с Манчестър Сити в група "С" на Шампионската лига, а в другата среща Динамо (Загреб) и Шахтьор (Донецк) си спретнаха голово шоу за 3:3, гарнирано с червени картони.

На "Сан Сиро" в Милано  гостите от Манчестър доиграха мача със защитника Кайл Уокър на вратата, но не позволиха повече от два удара към него за 2 минути. За тях остава надеждата, че в следващия кръг ще подпечатат класирането си за осминафиналите.

Гостите излязоха напред в резултата още в 7-ата минута чрез Рахим Стърлинг, който завърши чудесно подаване на Габриел Жезус с пета. В 39-ата минута съдията посочи бялата точка за фаул на Рафаел Толойа срещу Стърлинг, но ВАР показа, че нарушението е извършено извън наказателното поле. При изпълнението на прекия свободен удар Йосип Иличич игра с ръка, след като беше застанал на стената, и така Сити все пак се сдобиха с правото да изпълнят дузпа. Тази възможност обаче беше пропиляна от Жезус, който стреля на метър в страни от дясната греда.

Но в 49-ата минута Аталанта изравни след прекрасно попадение на хърватина Марио Пашалич с глава след центриране на Алехандро Гомес във вратата на резервата Клаудио Браво, заменил контузения Едерсон. Новият вратар се замеси в странен куриоз в 81-ата минута, когато фаулира Иличич извън наказателното поле и беше изгонен с червен картон. Телевизионните повторения показаха, че няма съприкосновение между двамата, но влизането на Браво си беше страховито с високо вдигнат крак извън наказателното поле срущу играч на скорост. На вратата застана Кайл Уокър, като смяната се забави 10 минути. В крайна сметка защитникът с ръкавици се справи с удара от фаул, както и с още една намеса, а съотборниците му не позволиха да се стигне до нови опасности.

В другата среща Динамо (Загреб) и Шахтьор (Донецк, Украйна) завършиха за втори път наравно 3:3, след като в първия мач в Харков направиха 2:2.

Алан Патрик откри в 13-ата минута, след като сам си изработи гола, но до почивката Бруно Петкович изравни. Този резултат се запази до 15 минути преди края, когато най-напред бяха вдигнати по един червен картон в двете посоки - за Никола Моро от домакините и Марлос, а след това започнаха да валят голове. Лука Иванушец и Ариян Адеми направиха 3:1 в 83-ата и 89-ата минути, а Жуниор Мораеш в 93-ата минута и Матеуш Мартинш оформиха крайното 3:3.

Така Манчестър Сити води с 10 точки в групата, а Динамо и Шахтьор са с по 5 и ще продължат битката за второто място до края на групите. Аталанта е с 1 на последната позиция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна