Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерер не мисли за оттегляне, победи Зверев в Сантяго

Федерер и Зверев направиха шоу пред почти 13 хиляди зрители.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер започна успешно турнето си в Латинска Америка, където ще изиграе пет демонстративни мача.

В чилийската столица Сантяго швейцарецът се наложи над Александър Зверев от Германия с 6:3, 4:6, 6:4. Шоуто се състоя в зала „Мовистар Арена“ пред 12 800 зрители.

Преди срещата 38-годишният Маестро призна, че за първи път е помислил за отказване още през 2009-а, но 10 г. по-късно е все така в елита на играта.

„Моето оттегляне зависи от здравословното ми състояние. В момента не виждам причина да спирам с тениса", заяви тенис легендата пред медиите в Чили . „Преди години не мислех, че ще играя след 35, 36-годишна възраст, но ето ме тук. Чувствам се добре физически. Не мога да предвидя, когато ще настъпи времето да спра", добави носителят на 103 трофея в кариерата си тенисист.

„Мисля, че за първи път си поставих този въпрос през 2009 г. От тогава изминаха 10 години и аз се намирам точно, където искам на тази възраст. С възрастта всичко става в известен смисъл по-трудно, а от друга страна имаш опит и се наслаждаваш на момента. Не знам как ще приключи всичко. Надявам се, че ще бъде емоционално и хубаво. Просто се надявам да е добре и да не е толкова трудно", каза още Федерер.

Ветеранът вече е в Буенос Айрес, където утре е следващата среща от турнето..

На 22 ноември Федерер ще бъде в Богота, а ден по-късно ще играе в Мексико Сити. Обиколката завършва на 24 ноември в еквадорската столица Кито. .



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна