Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Model X на Tesla спечели 5-звезден рейтинг за безопасност от Европейската програма за оценка на нови автомобили

Американската компания "Тесла" (Tesla Inc.) обяви в сряда, че нейният Model X е получил най-високата оценка за безопасност от Европейската програма за оценка на нови автомобили (Euro NCAP), като се е превърнал в първият и единствен SUV модел (автомобил с повишена проходимост), получил най-високата оценка на Euro NCAP.

Tesla също така отбеляза, че преди това Model X е спечелил най-високите оценки във всяка категория и подкатегория от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата в САЩ и че автомобилната компания е "развълнувана да надгради това наследство с добавянето на 5-звезден рейтинг за безопасност от Euro NCAP".

Проведените тестове оценяват характеристиките на автомобила за безопасност и способността му да защитава всички пътници, включително децата.

"Тесла" подчерта, че Model X е постигнал почти перфектен резултат в категорията "Защита на възрастни", 8 от 8 точки при теста за "Деформиране на предницата при челен удар", както и 16 от 16 възможни точки при тестовете за "Странично въздействие (страничен удар)", като всичко това доказва, че "големият ни SUV модел е също толкова безопасен, колкото и най-малкият ни и най-достъпни седани".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна