Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Генчев: Хубаво е, че вкарахме ранни голове

Станислав Генчев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев започна с похвала към домакина Септември след победата с 3:0 за Купата на България.

"Искам да поздравя домакините от Септември, защото днес се постараха да успеем да играем футбол на този терен. Ние успяхме да използваме шансовете си и да реализираме голове. Притеснявах се от подценяване, но такова нямаше и от първата минута играха на върха на възможностите си. За футболистите подобен цикъл от мачове не е нещо ново, но никога не е лесно да се пренастроиш от Лига Европа, през първенство до мач за купата в рамките на няколко дни", каза наставникът.

"Винаги е хубаво да вкараш рано срещу отбори, които поне на хартия трябва да са по-слаби от нас. Имахме достатъчно тежки двубои и нямахме нужда да си създаваме още трудности. Доволен съм от всички, които влязоха в игра днес. Септември се опита да играе по-атакуващо, дори в началото те диктуваха темпото на игра. Ние обаче искахме да използваме празните пространства и точно това се получи. Целта пред нас е да спечелим титлата, купата и да стигнем максимално далеч в Лига Европа", допълни Генчев.

Ето какво още сподели Генчев:

Колегата му Милен Радуканов остана доволен от представянето на Септември в мача.

"Опитваме се да играем това, което работим. Не променихме нищо. Доволен съм от момчетата, закото създадохме доста ситуцаии. Комбинирахме добре. Говорихме да работим повече с топката в средата на терена. Полезен мач за нас. Следващата ни цел е да спечелим мача в неделя от шампионата. Имахме положения, ударихме греда. Никой в България не е правил преса на Лудогорец от аут. Това е сериозно постижение. В чисто футболните детайли имахме доста интересни неща. Не изпаднахме в глуха защита. Продължаваме да се развиваме и да работим. Исках да се противопоставим на отбор, който участва в Лига Европа и Шампионска лига. Нашият тим е много добре подготвен, на нивото на Първа лига", заяви треньорът на лидера във Втора лига. 

Чуйте звук и от изказването на Радуканов:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна