Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тайгър Уудс ще се опита да подобри рекорд на турнир в Калифорния

Тайгър Уудс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тайгър Уудс ще се опита да спечели рекордна 83-а титла от Професионалния голф тур в кариерата след две седмици на турнира в Тори Пайнс, близо до Сан Диего, Калифорния, обяви бившият номер 1 в света в Туитър.

Американецът, който изравни Сам Снийд на върха по брой титли в Тура, когато спечели на турнира Зозо Чемпиъншип в Япония миналия октомври, има осем победи на Тори Пайнс, като за последно триумфира в надпреварата на US Open през 2008 година.

 Съревнованието, което ще се проведе между 23 и 26 януари, е традиционният първи старт на Уудс за сезона. Той се присъединява към елитата компания от голфъри, включително Рори Макилрой, Джъстин Роуз, Фил Микелсън, Джон Рам и Сандер Шофел.

Американецът обяви плановете си на своя официален Туитър акаунт, като добави, че ще участва и на Genesis Invitational между 13-16 февруари, където 15-кратният шампион в Мейджъри е организатор.

След изравняването на рекорда на Снийд, Уудс се състезава в две неофициални събития миналия месец. Той завърши четвърти в Hero World Challenge, преди да остане с баланс 3-0 като играещ капитан при триумфа на САЩ за Купата на Президентите. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна