Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпийски шампион спонсорира дамски серии в голфа

Джъстин Роуз спечели олимпийското злато в РИо де Жанейро.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият номер 1 в света и олимпийски шампион по голф Джъстин Роуз и съпругата му Кейт ще спонсорират нови женски серии във Великобритания този месец.

Сериите "Роуз Лейдис" ще се състоят от седем еднодневни турнира за британски професионалистки, стартирайки на 18 юни в Брокенхърст Манор Голф Клъб в Хемпшър. Един от турнирите ще се проведе на Роял Сейнт Джордж, който трябваше да приеме Бритиш Оупън тази година. Няма да има зрители, но надпреварите ще бъдат излъчени по Sky Sports. 

Роуз заяви, че е почувствал необходимост от това да се включи, защото докато се подготвя за завръщане в Професионалния голф тур тази седмица, женските професионални голф надпревари няма да бъдат подновени до края на юли. Семейството е осигурило награден фонд от 35 хиляди лири, а клубовете, където ще се провегадат състезанията, дават игрищата безвъзмездно.

„Професионалните спортисти не са машини – не може просто да презаредим и да започнем отново. Трябва да развиваме уменията си, за да разчитаме на тях, когато е необходимо – особено под напрежение. С жена ми почувствахме, че това е възможност за нас да помогнем там, където можем. Наградният фонд ще бъде скромен, но се надяваме, че сериите ще дадат на нашите талантливи голфъри при жените възможността да покажат качествата си. Голфът ми даде толкова много. Както знаят моите последователи, изпитвах затруднения в началото на кариерата ми, но поне не трябваше да се изправям срещу пандемия! Можех да играя. Да бъде отнета на някого възможността да работи или играе месеци наред е много предизвикателно както физически, така и психически“, сподели Джъстин Роуз за сайта на Женския европейски тур.

Сериите бяха съвместно изготвени от състезателката на Европейския тур при дамите Лиз Йънг и Джейсън Макнивън, но преди семейство Роуз да поеме инициатива, нямаха спонсор. Женските професионални голф турнири от Дамския европейски тур и Женския професионален голф тур остават преустановени заради коронакризата като плановете са сезонът да бъде подновен в края на юли. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна