Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима футболисти на Оренбург с коронавирус

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От руския елитен футболен клуб Оренбург, обявиха, че шестима от техните играчи и двама членове на клубния персонал са били диагностицирани с коронавирус.

Оренбург, който се изправя срещу Краснодар в събота, не оповести имената на заразените футболисти, но потвърди, че целият състав се е тествал отрицателно преди неделното поражение от Локомотив (Москва) с 0:1. Руската Премиерлига рестартира сезона си по особен начин след преустановяването новия вирус.

Ростов бе разгромен от борещия се за оцеляване Сочи с 1:10 в петък, след като бе принуден да излезе на терена с млади играчи, защото целият първи тим, включително Ивелин Попов, бе поставен под карантина. Друг двубой, между тимовете на Динамо (Москва) и Краснодар, планиран за миналата неделя, бе изместен за следващия месец, защото играчите на московчани се разболяха.

Премиерлигата заяви, че болните играчи на Оренбург са били изолирани и че местните власти в региона до руската граница с Казахстан разследват по какъв начин са били заразени. Русия, която е с население 145 млн. души, е трета по брой регистрирани инфекции в света. По-рано този месец правителството започна да отслабва ограничителните мерки в страната.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна