Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп: Ако Джо Байдън спечели президентските избори, борсите ще се сринат, а градовете ще изгорят

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп написа в Туитър, че ако предполагаемият кандидат на Демократическата партия за президентската надпревара Джо Байдън някога встъпи в длъжност, фондовите пазари ще се сринат, а градовете ще се подпалят.

Освен това Тръмп отбеляза, че очаква страната да се върне към "златните си години"  веднага след преминаването на пандемията от коронавирус.

"Медиите за фалшиви новини се опитват да представят протестиращите в Портланд и Сиатъл като прекрасни, сладки и невинни хора, излезли само малко на разходка. Всъщност те са болни и побъркани анархисти и агитатори, които нашите велики мъже и жени от правоприлагането лесно контролират, но които биха унищожили нашите американски градове, и дори по-лошо, ако заспалият Джо Байдън, марионетката на левицата, някога спечели президентските избори", написа Тръмп и продължи:

"Ако Байдън спечели, финансовите пазари ще се сринат и градовете ни ще изгорят. Страната ни ще пострада както никога досега. Ще победим коронавируса, скоро, и ще се върне към Златните години по-добре от всякога".

Коментарите на Тръмп са факт само днес, след като поредно проучване на общественото мнение в САЩ показа, че той изостава с 10 пункта от Джо Байдън в кандидат президентската надпревара

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна