Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона и Ювентус с нови победи

Ансу Фати от Барселона е изпреварил Виктор Циганков.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Големите фаворити Барселона и Ювентус са все по-близо до класиране за осминафиналите на Шампионската лига, след като постигнаха победи в третия кръг на мачовете от група "G" на турнира.

У дома Барселона победи украинския Динамо (Киев) с 2:1 за третия си пореден успех. Изненадващо най-добрите играчи в мача бяха двамата вратари - Марк-Андре тер Щеген за домакините и 18-годишният дебютант Руслан Нешчерет, които се надпреварваха да правят невероятни спасявания.

Лионел Меси откри резултата от дузпа още в петата минута на двубоя, а в 65-ата Жерар Пике покачи с глава на 2:0. Динамо стигна до почетен гол 10 минути по-късно чрез Виктор Циганков, но за повече гостите, които играха с почти изцяло резерви и юноши заради много заболели от коронавирус, нямаха сили.

Ювентус се наложи с 4:1 над Ференцварош като гост в повторение на финала за Купата на панаирните градове от 1965 година.

За разлика от мача преди 55 години, който унгарците печелят с 1:0, сега те не бяха никак близо до успеха. Алваро Мората изведе Ювентус напред в резултата още в седмата минута, а отново той покачи на 2:0 след час игра.

Последваха две много груби грешки на вратаря на домакините Денеш Дибуш, които доведоха до нови два гола във вратата му. В 73-тата минута Пауло Дибала се разписа за 3:0, а след автогол на Лаша Двали преднината на Ювентус се покачи на 4 гола. В заключителните секунди на редовното време Франк Боли вкара почетен гол за Ференцварош, с който оформи крайния резултат.

В класирането в групата води Барселона с максималните 9 точки, пред Ювентус с 6. Динамо (Киев) и Ференцварош са трети и четвърти с по 1 точка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна