Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роберто Мартинес е разочарован от отсъствието на Еден Азар

Роберто Мартинес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отсъствието на Еден Азар от националния отбор на Белгия е разочароващо, заяви селекционерът Роберто Мартинес след положителния тест на нападателя за коронавирус. Футболистът на Реал ще пропусне приятелския мач срещу Швейцария и този за Лигата на нациите срещу Англия. 29-годишният Азар даде положителния тест преди поражението с 1:4 от Валенсия.

"Беше приятно да видим Еден в игра в три поредни мача за клуба си. Той най-накрая изглеждаше щастлив, играеше освободено и започна отново да вкарва, така че това бе перфектният момент да го видим и в националния отбор. Това щеше да бъде добре и за неговия клуб, защото всяка минута на терена помага и за цялостната форма на даден играч", каза Мартинес в интервю преди контролата с Швейцария.
"Няма нищо мистериозно или сензационно около положителния тест. Той е асимптоматичен, чувства се добре и е в настроение. Само това е важно в момента".

Азар не е играл повече от година за националния отбор заради различни контузии, а сега и заради вируса. Неговият брат Торган заяви: "Една година е много време и се надявам скоро този ужас да свърши. Той липсва и на Белгия, и на Реал"..

Вратарят на английския Блекбърн Роувърс и на белгийския национален отбор Тома Камински също е дал положителен тест за коронавирус, обявиха "червените дяволи" в туитър..

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени