Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия се наложи над Чехия в Лайпциг

Дебютиралият за Германия Баку (вдясно) преследва чеха Новак.
Снимка: БТА

Германия надви Чехия с гол на Лука Валдшмид в 13-та минута и спечели втората си победа за календарната година, въпреки че селекционерът на световните шампиони от 2014 година Йоахим Льов даде почивка на повечето си основни футболисти.

Германците контролираха мача в Лайпциг, но пропуснаха много положения, както бе и в предходните срещи на отбора. Флориан Нойхаус от Борусия Мьонхенгладбах удари дясната врата на вратата на чехите, но и на Кевин Трап му се наложи да направи няколко спасявания, включително късно в мача след удар на Матей Видра.

Единствената друга победа за годината за германците бе с 2:1 през миналия месец като гости на отбора на Украйна, който те ще срещнат отново в събота в Лайпциг при закрити врата. Бундестимът ще завърши 2020 с гостуване на Испания три дни по-късно.Гер

"Видя се, че искахме да спечелим този мач, така че съм доволен. Можехме да вкараме повече голове през първото полувреме, а през второто допуснахме няколко грешки", каза Льов за RTL.

Германският селекционер даде почивка на капитана Мануел Нойер и на редица други основни футболисти, сред които Тони Кроос, Тимо Вернер и други. Илкай Гюндоган изведе отбора с капитанската лента за първи път в кариерата си, но напусна терена на почивката. Крайните защитници Ридле Баку от Волфсбург и Филип Макс от ПСВ Айндховен пък направиха своите дебюти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна