Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саудитският петролен гигант Aramco ще емитира множество външни облигации

Снимка: Ройтерс

Саудитската арабска мултинационална компания за петрол и природен газ Saudi Aramco заяви в понеделник, че е решила да емитира международни облигации в съответствие със своята глобална средносрочна програма, съобщава Ройтерс.

Според официалното изявление облигациите ще бъдат деноминирани в щатски долари и необезпечени с активи. Предложението включва редица траншове от 3-, 5-, 10-, 30- и 50-годишни облигации.

Сумата ще бъде "в зависимост от пазарните условия и нетните приходи от всяка емисия облигации и ще бъдат използвани от компанията за общи корпоративни цели или за всяка друга цел, посочена в крайни условия за серията от облигации."

В тази връзка компанията Aramco е упълномощила големите американски банки JPMorgan и Morgan Stanley като водещи дилъри на емисиите, както и редица други големи банки като Goldman Sachs, Citi, HSBC, NCB Capital, BNP Paribas, BOC International, Bank of America Securities, Credit Agricole, First Abu Dhabi Bank , Mizuho, MUFG, SMBC Nikko и Societe Generale, които да се занимават с инвеститорските заявки, стартирайки от днес.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна