Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агуеро няма да стартира за Сити в дербито на Манчестър

Агуеро се завърна с гол след контузия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола няма да пусне Серхио Агуеро сред титулярите за съботното градско дерби с Манчестър Юнайтед, въпреки че аржентинският нападател се разписа при завръщането си от контузия срещу Марсилия в Шампионската лига.

Агуеро, който отсъства известно време заради травма, се появи от резервната скамейка и вкара втория гол при класическия успех над французите на „Етихад“ в сряда. 32-годишният южноамерикански стрелец се появи за едва пети път през кампанията поради проблеми с коляното и подколянното сухожилие. Запитан относно това дали Агуеро може да стартира в дербито, Гуардиола бе категоричен пред Sky Sports: “Не“.

„Инстинктът на Агуеро пред гола винаги ще представлява опасност за съперника. Той има три или четири тренировъчни сесии и реакцията беше добра. Той изигра 25 минути и отбеляза гол. Стъпка по стъпка. Ще видим как ще реагира утре“. Гуардиола, който направи девет промени за домакинството на Марсилия, заяви, че още не знае с какъв състав ще излезе за дербито.

„Гражданите“ са на точка зад Манчестър Юнайтед, който постигна първи дубъл над Сити в лигата от десетилетие насам миналия сезон, във Висшата лига след откриващите десет мача на отборите във Висшата лига. Тимът на Гуардиола е непобеден във всички турнири след поражението от Тотнъм на 21 ноември.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна