Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Какво трябва да знаем, когато търсим автоключарски услуги

2
Снимка: SOS Locksmith

Кой ли не е губил ключове от жилище или автомобил поне веднъж през живота си? А може би ви се е случвало да счупите автомобилния ключ или да повредите ключалката точно, когато бързате най-много. Има и хора, които са преживели опит за кражба. Това са все неприятни ситуации, с които трябва да се справим по някакъв начин. В тези случаи на помощ идват автоключарите.

Какво е добре да знаете за тях?

Автоключарските услуги, са специализиран вид дейност, която изисква обучени специалисти. Не си мислете, че те се ограничават само до изработка и нарязване на ключове. Ето един неизчерпателен списък, който ще ви даде представа за какви услуги може да ползвате автоключарските ателиета:

·  Изработка на ключове за автомобили: дубликати на оригинала, а при липса на оригинал – изработка на ключ по шифър, включително изработка на ключове с копиране на траспондер;

·  Ремонт на повредени ключалки, декодиране и смяна на механични кодове на ключалки;

·  Ремонт и синхронизация на дистанционни;

·  Поправка на повредени имобилайзери, включително изключване;

·  Аварийно отваряне на всички видове превозни средства при повреден или загубен ключ;

·  Изваждане на ключ, който се е счупил в ключалката;

·  Смяна на батерии за ключове и дистанционни;

·  Технически консултации.

 Кога ви е нужен автоключар?

Да ползвате този вид услуги може да се наложи планирано или при възникване на аварийни ситуации като:

·  Загуба на ключ или дистанционно за автомобила. Разбира се, повечето автомобили имат резервен ключ, но много хора не могат да си спомнят къде са го прибрали или загубата се случва по време на пътуване, командировка и т.н. – все ситуации, при които автоключарските услуги се оказват наложителни.

·  При повреда на ключа - въпреки, че обикновено са здрави, автомобилните ключове не са застраховани от механични повреди или счупване. Те могат да заседнат на вратата или в таблото и да ви създадат куп проблеми. Обичайно такива инциденти се случват точно, когато бързате да приберете детето от училище или имате спешен работен ангажимент.

·  При опит за кражба – никой не е застрахован от кражби. Автокрадците може и да не успеят да откраднат автомобила ви, но надали ще пощадят ключалката на колата и могат да нанесат големи щети, които да изискват намесата на автоключар.

Какво трябва да имате предвид, ако ви се наложи да потърсите автоключарски услуги

Да допуснеш такъв специалист до колата си е почти като да го поканиш в дома си. Затова трябва да сте предпазливи и да сте проучили предварително на кого доверявате собствеността си. Може да срещнете цял куп съмнителни обяви с ниски цени, например – не се доверявайте с лека ръка, защото може да попаднете на непрофесионалисти или откровени мошеници и да поставите собствеността си под риск. Ползвайте услугите само на сертифицирани автоключарски ателиета.

Ако ситуацията е спешна и нямате време за проучване, непременно изберете автоключар с фирма и ателие, за да сте спокойни, че там работят професионалисти.

Намерете си доверен автоключар – най -добре е още преди да възникне проблем, да проучите възможностите за ползване на такива услуги и да си набележите специалисти, които да може да извикате при нужда – така ще си спестите време, притеснения и нерви.

SOSLOCKMITH предлага висококачествени ключарски и автоключарски услуги от всякакво естество. Можете да разчитате на бърза реакция, професионализъм и коректност. Ние се грижим за вашата собственост – доверете ни се!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна