Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фолксваген" изтегля от пазара 38 100 нови автомобила заради проблеми със спирачките

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Фолксваген" (Volkswagen Group) изтегля от пазарите на глобално ниво приблизително 38 100 нови автомобила поради проблеми, свързани със спирачните им системи, заяви в сряда говорител на немският автомобилен гигант.

Ще бъдат изтеглени от пазара почти 17 600 копия на автомобилите VW Golf (тестов), VW Tiguan (тестов), Touran и VW T-Roc (тестов) от сега изтичащата моделна 2020 година.

Говорителят на компанията заяви, че въпреки че не са известни повреди или произшествия, по време на вътрешни проверки е забелязано, че педалът, върху която водачите поставят крака си при спиране може да се деформира или дори да се откачи при определени обстоятелства.

Според него от проблема са засегнати автоматични автомобили и автомобили с ляв волан.


"Изтегляме превозните средства, за да проверим това и да го поправим, ако е необходимо", каза той. Самата кампания вече е в ход, като данните на притежателите на тези автомобили ще бъдат изисквани от Федералния орган за автомобилен транспорт (KBA).

Проблемът се определя като "дефектно заварена връзка" и представлява рисков фактор за евентуалното откачане на педалната плочка на автомобилната спирачка.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна