Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Пловдив разби печатница за фалшификати, намери лична карта на Силвестър Сталоун

Снимка: МВР

ГДБОП и Специализираната прокуратура разбиха печатница за фалшиви пари в Слънчев бряг. Арестувани са девет души, като четирима от тях имат обвинения за участие в организирана престъпна група, а други двама за изработка на фалшивите евро и доларови банкноти и документите. Акцията е проведена с помощта и участието на агенти на „Сикрет сървис“ – САЩ, и съдействието на Европол.

Групата е имала печатници в три области, като в Пловдивско и Шуменско са се печатали фалшивите документи, а в Слънчев бряг – парите. Припомняме, че през 2018 година в Слънчев бряг беше разбита група, занимавала се с производството на фалшиви пари и документи. 

При претърсвания в жилището на един от задържаните в Пловдив, са намерени и иззети 2 958 фалшиви банкноти по 100 евро и 6 815 банкноти от по 50 долара с високо качество, фалшиви български лични карти и празни и талони за правоуправление. 

Иззет е български задграничен паспорт със снимка и имена на Силвестър Сталоун, който е била представян на клиенти като мостра за високо качество на изработката. 

Част от арестуваните са били задържани и тогава, а машини за производства на фалшивите пари  са открити в същия хотел в Слънчев бряг, където беше проведена акция през 2018 година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна