Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дневният център за деца и младежи с увреждания и епилепсия разрушен за пореден път

Веска Събева алармира пред БНР, че течове на съкооператори за трета поредна година са свалили мазилка и плочки в дневния център

Дневен център за деца с увреждания и епилепсия
Снимка: Веска Събева

"Ремонт за близо 100 хиляди лева, като само 21 хиляди от тях по проект, е съсипан за поредна трета година от недобросъвестни съкоопрератори, чието безотговорно отношение унищожи радостта и щастието на децата от Дневния център за деца и младежи с увреждания на бул."Сливница" номер  212, срещу Спешната помощ в столицата", това съобщи пред БНР Веска Събева, председател на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия.

Дневен център за деца с увреждания и епилепсия

Тя посочи, че и миналата година след поредните течове от апартамените на живущите в кооперацията, са направили ремонт на порутените от водата помещения. Ремонът е бил отново за сметка на Центъра, затова днес от Асоциацията настояват кметът на район "Оборище" най-сетне да дойде и да се запознае с проблема. За целта те са отправили към районното кметство още миналата година писмо.

Дневният център за деца и младежи с увреждания е единственият такъв и предоставя безплатни услуги за тях - социални, психологически, медицински и образователни.

"Не е възможно да има хора, за които труда, парите и мечтите на другите са толкова маловажни, че да ги стъпчат! За да се построи този център много хора участваха с труд, пари и благотворителност, както и програма "Хоризонт", посочи още пред БНР Веска Събева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна