Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха програмата на Обиколката на Италия

Тазгодишното издание на колоездачната Обиколка на Италия включва шест планински финала и още седем височинни етапа, стана ясно след като организаторите обявиха програмата за 2021 година. Джиро д'Италия ще се проведе от 8 до 30 май.

Втората най-голяма колоездачна обиколка в света след Тур дьо Франс през тази година ще има рекордна обща разлика във височината от 46 900 метра. Това би трябвало да облагодетелства специалисти катерачи като колумбиецът Еган Бернал, шампионът от Тур дьо Франс 2019 и местна надежда Винченцо Нибали.

Също така стана ясно, че ще има два етапа с индивидуално бягане по часовник. Единият такъв етап ще бъде на старта в Торино, а другият преди финала в Милано. Също така са планирани шест спринтьорски етапа и седем високопланински етапа, като в шест от тях финалът ще бъде с изкачване.

Обиколката ще напусне по време на своя маршрут на два пъти Италия- веднъж, за да влезе в Словения и още един път при пресичането на границата с Швейцария. По време на целия си маршрут тя ще премине през 14 от всичките 20 италиански региона.

Миналогодишният шампион Тео Гейгън Харт (Великобритания) няма да защитава титлата си, тъй като по-рано през тази година обяви за свой приоритет представянето си на Тур дьо Франс.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна