Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джо Байдън планира да забрани трансакции с китайски технологични гиганти

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира да въведе на 22-ри март забрана за свързани с технологии трансакции с определени китайски компании на 22 март - нещо, което първоначално беше изготвено през ноември 2020 г. от бившия президент Доналд Тръмп. Това съобщава в петък "Уолстрийт джърнъл", като се позовава на близки източници по въпроса.

Федералните служители са решили да продължат с подобно решение поради опасения, че отхвърлянето на предложението на Тръмп може да изпрати грешно послание. С оглед на това Джо Байдън няма да се спре да не го приложи, докато неговата администрация прави широк преглед на политиката си към Китай, като все още е решен да се бори със заплахите за националната сигурност, породени от технологични гиганти, като Huawei Technologies, посочва още финансово издание.

Въпреки че властите сигнализираха американските компании, че забраната няма да се прилага стриктно, бизнес общността в областта на технологиите, телекомуникациите, финансите и други индустрии заявиха, че вярва, че Байдън ще отложи решението, тъй като това може да навреди на конкурентоспособността и да забави иновациите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна