Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силви Басева с изложба в галерия Евдокия Арт Глас

От 15 април до 7 май в галерия Евдокия Арт Глас можете да разгледате новата изложба на Силви Басева, която е възпитаник на Художествената академия в София, специалност стенопис. Работила е в областта на живописта и витража, като е участвала в множество съвместни изложби и художествени проекти у нас и в чужбина.

Настоящата изложба е двадесет и петата ѝ самостоятелна експозиция. В нея художничката показва колекция от малкоформатни платна. 

Силви Басева е разработила две сюжетни линии: градски пейзажи и натюрморти. Градските пейзажи са нейна тема от доста години и тя е рисувала композиции със сюжети както от България, така и от други страни, обединени в различни цикли според темите и настроенията. В своите платна художничката търси неповторимата атмосфера на различните места и я предава чрез своето индивидуално светоусещане. 

Сегашните ѝ архитектурни композиции са обединени от малкия формат и сюжети с отделни фрагменти от градския пейзаж като прозорци, порти, фасади. Късчета от действителността, които носят усещане за уют, интимност и емоционална наситеност.

 Подобно е настроението, което лъха и от нейните натюрморти. Малки, фрагментарни, видени от близка дистанция, нарисувани с любов към детайла, те носят топлота и емоция. 

Пейзажите и натюрмортите на Силви Басева могат да въздействат както в арт пространството на една галерия, така и поставени в обстановката на един дом, тъй като всяка една композиция е художнически  поглед към многообразния и цветен свят около нас.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна