Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад на акциите на Tesla с 5% след фатална катастрофа с електромобил на компанията

Акциите на Tesla Inc. поевтиняват с около 5% при старта на търговията на Уолстрийт след новината за фатална катастрофа през уикенда с електромобил на компанията.

В събота загинаха два човека, след като автомобил на Tesla с автономно управление се удари в дърво северно от Хюстън, Тексас.

Единият от мъжете е бил на предната пътническа седалка, а другият е бил на задната седалка на Tesla, която е пътувала с висока скорост, преди да се удари в дърво около 23:25 ч. местно време, съобщава "Уолстрийт джърнъл". Поти сигурно е, че никой не е карал автомобила, като той най-вероятно е бил на автономно управление.

Днешният спад на акциите на Tesla след тяхното нарастване с 9,3% през миналата седмица и с цели 19,6% през последните три седмици, но все още са надолу с над 12% в рамките на изминалите три месеца от началото на годината.

Поевтиняването на акциите на Tesla е в резултат и на драматичното поевтиняване на водещата криптовалута биткойн в неделя. От известно време насам акциите на Tesla са зависими от ценовите движение на основната криптовалута, след като по-рано през годината американският производител на електрически автомобили обяви, че е закупил биткойни на стойност 1,5 милиарда долара, а към края на март заяви, че вече дава възможност на клиентите да купуват нейни електромобили, използвайки биткойн като начин на плащане.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна