Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона пусна Меси да почива преди последния кръг

Лионел Меси вечи мисли за Копа Америка.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лионел Меси ще пропусне последния двубой на Барселона от Ла Лига срещу Ейбар в събота, за даси почине преди Копа Америка, обявиха от клуба.

Аржентинската звезда на каталунците, който все още преговаря за нов договор, получи разрешение да пропусне петъчната тренировка от старши треньора Роналд Куман, и предвид факта, че клубът е извън борбата за шампионската титла, няма да играе при визитата на Ейбар.

33-годишният нападател има вече 47 мача този сезон за Барса, в които е отбелязал 38 гола, но бъдещето му в клуба остава под въпрос, като е свързван с Манчестър Сити, където ще се събере с бившия си наставник Пеп Гуардиола. Загубата от Селта миналия уикенд сложи край на амбициите на клуба за титлата, като съставът е на седем пункта от лидера Атлетико Мадрид и на две пред четвъртия Севиля.

Копа Америка, която беше отложена през 2020 заради пандемията, стартира на 13 юни в Аржентина, а финалът е на 10 юли. Турнирът трябваше да се проведе и в Колумбия, но гражданските протести, които отнеха живота на 42 души, доведоха до преместването на всички мачове в Аржентина.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна