Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дания се надява да излезе от групата на Евро 2020

Каспер Хюлманд при обявяването на състава на Дания.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Дания Каспер Хюлманд обяви състава си за eвропейското първенство това лято, който включва полузащитника на Интер Кристиан Ериксен и вратаря на Лестър Каспер Шмайхел.

Европейският шампион от 1992 година е в група с Финландия, Белгия и Русия в Копенхаген в откриващата фаза от отложения турнир Евро 2020.

„Първата цел е да излезем от групата във възможно най-добра форма, за да продължим нашата мисия. Това, че ще играем пред собствени фенове, ще ни позволи да сме добре въоръжени в груповата фаза и оттам насетне всичко е възможно. Можем да победим най-добрите, но можем и да загубим от тях“, заяви оптимистично наставникът на „червения динамит“ при обявяването на състава.

Съставът на Дания:

Вратари:
Каспер Шмайхел, Фредерик Ронов, Йонас Льосъл

Защитници:
Симон Кяер, Андреас Кристенсен, Янис Вестергор, Йоаким Маеле, Йенс Стригер Ларсен, Йоаким Андерсен, Даниел Вас, Матиас Занка, Николай Бойлесен

Полузащитници и нападатели:
Кристиан Ериксен, Томас Дилейни, Пиер Емил Хойберг, Кристиан Норгор, Матиас Йенсен, Андерс Кристиансен, Мартин Брайтвайт, Юсуф Поулсен, Йонас Винд, Каспер Долберг, Андреас Корнелиус, Андреас Сков Олсен, Микел Дамсгор, Роберт Сков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна