Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лапорта търси заместник на Куман

Жоян Лапорта
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Барселона Жоан Лапорта призна, че е казал на старши треньора Роналд Куман, че не е негов първи избор за наставник и ще търси негов заместник.

Лапорта, който спечели президентските избори в средата на сезона, даде първата си пресконференция след поемането на управлението за втори път. Той бе запитан за бъдещето на Куман, който бе назначение на предишното ръководство и имаше труден сезон, независимо от спечелената Купа на краля. „Да, казах на Куман: „Не си любимият ми треньор, дай ми време да намеря алтернатива, и ако не намеря такава – можеш да продължиш“.

Лапорта добави, че ще се срещне с нидерландеца следващата седмица, за да обсъди неговото бъдеще. Антонио Конте в момента е на разположение, след като се раздели с Интер, докато бившият полузащитник на каталунците Шави Ернандес също е опция за треньорския пост. 

Другата гореща тема извън мениджърския въпрос е бъдещето на звездата Лионел Меси. Договорът на аржентинеца изтича след края на сезона, като „Бълхата“ бе в обтегнати отношения с предишното ръководство начело с Жосеп Мария Бартомеу. Меси има далеч по-добра връзка с Лапорта, който разкри, че скоро ще има оферта за нов контракт и се надява нападателят да остане в тима.

„Лео Меси обича клуба и е развълнуван от проекта, ще направим скоро нашето предложение в рамките на възможностите ни. Умерен оптимист съм. Напредваме в разговорите за удължаване договора на Меси, но нищо не е подписано до момента. Меси иска Барселона, той обича клуба“. 

Президентът на каталунците призова и за търпение от страна на феновете предвид огромния дълг, който трябва да бъде изплатен и повтори ангажираността на клуба към европейската Суперлига. Той обсъди и реновациите на „Камп Ноу“, казвайки, че клубът ще трябва да играе домакинските си срещи на друг стадион за известно време, като се провеждат разговори с градските власти за използването на „Олимпийския стадион“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна