Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ханзи Флик заменя Йоахим Льов като старши треньор в отбора на Германия след Евро 2020

Снимка: BetPortal.bg

Германия официално потвърди, че Ханзи Флик ще заеме мястото на Йоахим Льов като старши треньор след европейското първенство през това лято.

Флик, който от своя страна ще бъде заменен от Юлиан Нагелсман в Байерн Мюнхен, беше един от помощниците на Лоу по време на победната им кампания за Световната купа през 2014 година.

Флик стана шеф на Байерн преди края на 2019 г. и спечели две титли в Бундеслигата и Шампионската лига 2019-20, както и четири други трофея, припомня BetPortal.bg.

56-годишният футболист сега ще се опита да насочи Германия към победата на родна земя, за да стане  домакин на Евро 2024.

"Всичко мина изненадващо бързо за мен с подписа, но съм много щастлив, че мога да работя като национален треньор от есента нататък", споделя Флик.

Имайки предвид, че сезонът току-що е приключил, от полза ще е и стажът в Байерн Мюнхен. Духът на отбора и изключителните отношения на играчите ще продължи да формира работата неговата бъдеща работа.

Флик споделя, че очаква с нетърпение началото след приключване на пълната програма на Европейското първенство по футбол, защото вижда страхотното качество на играчите, особено на младите футболисти в Германия.

Той смята, че има всички основания да подходи с оптимизъм към предстоящите турнири като Европейското първенство у дома през 2024 година.

От опит знае, че с Оливие Бирхоф има силен, стабилен партньор до себе си.

Йоахим Льов и Ханзи Флик спечелиха Световната купа заедно през 2014 година

 Флик очаква с нетърпение да наложи своите идеи извън националния отбор в академията и другите национални отбори.

Сега е важно не какво ще се случи през септември ... а предстоящото европейско първенство, за което Флик пожела на Джоги Лоу, Маркус Сорг, Анди Копке и отбора възможно най-голям успех.

Лоу заслужава голям край на стажа си като национален треньор. Биерхоф също се стреми да работи с бившия си международен съотборник. Той споделя, че е горд, че е  успял да подпише с Флик за поста национален треньор.

Той от самото начало е бил на върха на неговия списък с желания. Познава и оценява човешките и професионалните качества на Флик от многото им успешни години заедно с националния отбор.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна